TÖÖRÜHMAJUHTIDE TEISE HOOAJA VIIES KOOLITUSPÄEV




Töörühmajuhtide viies koolituspäev juba traditsiooniliselt toimus lasteaia õppeköögis sõbrapäeval  14.veebruaril. Koolitajaks seekord oli digitöörühma juht Janika. Teemaks oli „Digivahendid – nende kasutamist soodustavad ja takistavad faktorid”.


Kuna kogunesime õppekööki, siis esimeseks tööülesandeks oli kiluga ja kalamarjaga suupistete valmistamine. Varsti oli laud kaetud. 


Järgnes tõsine töö – töörühmajuhid pidasid ajupidu, mõtiskledes selle üle, millised tegurid ja põhjused soodustavad digivahendite kasutamist lasteaias. Ajupeo tulemusena olid välja toodud põhjused, mis lähtuvad õpetajast (huvi, motivatsioon, oskused, kogemused, loovus, digipädevus),  lasteaia juhtkonnast (mõistlik survestamine ja motiveerimine), digivahendite olemasolu, piisav hulk ja kättesaadavus, kasutamise mugavus ehk laenutamissüsteem, omavahel kogemuste jagamine, omaloodud juhendite olemus, digitehnoloogia töörühma olemasolu jm. Kui kõik võimalikud tegurid olid loetletud, hindasime koos nende olulisust ning järjestasime need tähtsuse järjekorras.


Teiseks ülesandeks oli mõelda, millised faktorid takistavad digitehnoloogiate kasutamist. Nendeks olid huvi ja oskuste puudus õpetajatel, inglise keele oskuse puudus, tundideks ettevalmistumine, mis nõuab palju aega, vahendite puudus või väike hulk, WiFi levi piirangud, digivahenditega tundide läbiviimise iseärasused (nt vajadus jagada lapsed väikestesse rühmadesse) jm.

Nii soodustavate kui ka takistavate faktorite analüüsi tulemusena sündisid ühiselt välja töötatud ideed digivahendite suuremaks kasutamiseks meie lasteaias. 


Pärast pingelist ja produktiivset ajutööd oli vaja veidi puhata ning Janika juhendamisel mängisid töörühmajuhid mängu „Mida sa kuule kaasa võtad?” mis osutus küll huvitavaks aga nõudis ka natuke loogilist mõtlemist.

Teiseks koolituspäeva osaks oli praktiline töö ehk lasteaias olemasolevate digivahendite inventuur. .Järgmine koolituspäev toimub 30.märtsil.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

1. kohtumine 03.09, Uue- Kulli Loomekoda

TÖÖRÜHMAJUHTIDE TEISE HOOAJA TEINE KOOLITUSPÄEV

4. kohtumine 17.12, Tallinna Lasteaed Südameke