5. kohtumine 14.01, Tallinna Lasteaed Südameke

 Töörühmade juhtide arenguprogrammi viies kohtumine toimus jaanuari keskel Tallinna lasteaias Südameke. Seekord oli osalejad Allan, Margit, Mirjam, Ülle, Jelena,  Larissa ja Janika.


Töörühmade juhtide arenguprogrammi viiendal  kohtumisel arutasime uusi võimalikke tegevusi, mis aitaksid lasteaias tuua positiivseid muutusi.

Saime teha ettepanekuid iseenda kui töörühma juhina kui ka teiste rolli ennast pannes.

Kohtumise jooksul töötasime uute ideede leidmiseks psühhodraama meetodit, s.o rolli vahetust. Lisaks teiste rollidele, mõtlesime arengute peale ka “Mäng“ rollidest (Mary Poppins viisakusesaadik, Eliit või elitaarne toitlustaja, ….)

Lõpuringis jõudsime järeldusele, et tuleb prioritiseerida tegevusi.

Üks abivahend endale suurema vabaduse loomisel ja ka õigete asjade tegemisel on 80/20 reegel (Pareto seadus) .

80/20 reegel on põhimõte, mille järgi tihtipeale kujuneb välja, et 20% meie tegevustest annab 80% tulu, kuid tihti – 8+% ajast – valime teha asju, mis annavad vaid 20% tulu. Tuues selle põhimõtte oma teadvusse ja igapäevasesse ajajuhtimisse, oma plaanidesse ja oma eesmärkide saavutamisse, on võimalik mõista, mis on need asjad, mis on vajalikud sul teha ning mis on ajaröövlid. Samuti aitab see sul tegutseda suurema eesmärgile suunatusega ning kergemalt eemaldada oma elust tegevusi, mis ei anna su vaimule ega firmale midagi juurde.

 

 Jargmisel korral töötame nende ideedega edasi.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

1. kohtumine 03.09, Uue- Kulli Loomekoda

TÖÖRÜHMAJUHTIDE TEISE HOOAJA TEINE KOOLITUSPÄEV

4. kohtumine 17.12, Tallinna Lasteaed Südameke